TURK-AMERIKAN BILIMADAMLARI BIRLIGI
Tarih: Çarþamba, Haziran 16 @ 11:34:23 PDT
Konu Basligi: Genel Dedikodular

Gelecege yon verecegine inandigimiz Amerika'da yasayan bilim adamlarimizi bir cati altinda toplamayi hedef alan Turk- American Bilimadamlari Birligi (Turkish-American Scientists and Scholars Association [TASSA]) bundan bir kac gun once 5 Haziran 2004 tarihinde ilk toplantisini duzenledi. Toplanti hakkindaki basin bultenine haberin devamindan ulasabilirsiniz.



BASIN BULTENI - 5 Haziran 2004
TURK-AMERIKAN BILIMADAMLARI BIRLIGI
TURKISH-AMERICAN SCIENTISTS AND SCHOLARS ASSOCIATION (TASSA)

Gelecege Yon Veren Turk Bilimadamlari 5 Haziran da Washington, DC de Bulustu

Washington, D.C., 5 Haziran 2004 – Kuzey Amerika da yasayan Turk Bilimadamlari arasinda dayanisma, iletisim ve bilgi degisimini saglamanin yaninda, ABD/Kanada ile Turkiye arasindaki bilim, egitim ve teknoloji alanlarinda mevcut isbirligini gelistirmeyi kendisine hedef edinen TASSA, kurulus toplantisini 5 Haziran 2004 tarihinde Amerika Birlesik Devletleri, Washington, D.C de bulunan George Washington Universitesinde gerceklestirdi. Toplantinin acilis konusmasi Buyukelci Dr. Osman Faruk Logoglu ve TIAX LLC sirketinin yonetim kurulu baskani Dr. Kenan Sahin tarafindan yapildi.

Yaklasik olarak bes bin Turk Bilimadaminin onemli gorevlerde bulundugu Amerika Birlesik Devletleri ve Kanada nin onde gelen universite ve teknoloji enstitulerinde, ayni zamanda onbesbin civarinda Turk ogrenci de lisans ve lisansustu egitim gormektedir. Bu sayi ile Turkiye, dunya genelinde Amerika ya ogrenci gonderen ulkeler arasinda besinci, Avrupa ve Ortadogu dan ogrenci gonderen ulkeler arasinda ise birinci sirada gelmektedir. Iki ulke arasinda kopru olusturan bu onemli beyin gucu potansiyeline ragmen, Turkiye ve Amerika Birlesik Devletleri arasindaki iliskiler, cogunlukla savunma ve guvenlik alanlariyla sinirli kalmistir. Her ne kadar, son yillarda ekonomik ve ticari boyutlardaki isbirliginde onemli gelismeler saglanmis olsa da, egitim, bilim ve teknoloji alanlarindaki bu onemli potansiyel beyin gucu, yeterli derecede on plana cikarilamamis ve gereken sekilde degerlendirilememistir. Bu noktadan hareketle, Kuzey Amerika da guclu bir topluluk olusturan Turk Bilimadamlari, bilim, egitim ve teknoloji alanlarinda isbirliginin gelistirilmesine yonelik, hic kuskusuz, onemli katkilarda bulunacaktir.

TASSA, ilk kurulus toplantisinda, Amerika Birlesik Devletleri ve Kanada nin onde gelen universite ve arastirma merkezlerinde gorev yapan ve konusunda soz sahibi olan Turk Bilimadamlarini bir araya getirmeyi basarmistir.TASSA nin bundan sonraki hedefi ise, Kuzey Amerika ve Turkiye de egitim ve bilim konularinda faaliyet gosteren tum akademik ve diger bilimsel kuruluslarla iletisime gecerek, saglik, muhendislik, sosyal ve temel bilimleri kapsayan tum disiplinlerde aktif olarak calisan ve bilim yapan ya da bilime katkida bulunan kisileri ayni cati altinda toplamaktir. Bu olusum, yalnizca akademik ve bilimsel kurulus calisanlari ile sinirli kalmayip, endustri, kamu ve ozel kuruluslarda bilimsel faaliyet gosteren sahislari da icerecektir.

TASSA, 5 Haziran tarihli kurulus toplantisinda, ilk olarak gecici bir konsey secmis ve detayli bir planla isbolumunu gerceklestirmistir. Onumuzdeki aylarda ise, daha onceden baslatilan orgutlenme calismalari devam edecek olup, lokal ve teknik guruplar kurulacaktir. 2004 Sonbaharinda, TASSA daha genis katilimli ve daha kapsamli planlanan ilk konferansini gerceklestirecektir.

Bu yeni ve onemli girisime gostereceginiz ilgi ve paylasacaginiz degerli fikirleriniz icin simdiden tesekkur ederiz.

TASSA ile ilgili detayli bilgiye www.tassausa.org sayfasindan ulasabilirsiniz.

Turk-Amerikan Bilimadamlari Birligi
URL: www.tassausa.org
E-mail: [email protected]



Bu bir Delikodu.com haberidir ;)
index.php

Haberin adresi:
index.php/article.php?sid=502